Tatarklubben hjalp mig til at få drømmejobbet

Ofte er det de små ting, der gør en stor forskel. For mig blev det udslagsgivende, at jeg var med i Tatarklubbens netværk for jobsøgende marketings- og kommunikationsfolk: Karriereklubben, så jeg endelig fik det job, jeg havde drømt om.

Tatarklubben er et forretningsnetværk med over 500 medlemmer fra marketings- og kommunikationsbranchen i Danmark. Da stifteren, Claus Mossbeck, tilbage i februar inviterede mig med, var jeg til at starte med en smule skeptisk, fordi Tatarklubbens premiumafdeling (hvis man ønsker andet end blot at tilhøre klubbens Linkedin-gruppe) krævede et kontingent.

Siden 2006 har jeg været med i og med til at drive flere såkaldte erfa-netværk (erfaringsudvekslingsgrupper), som bygger på gratis-princippet, og efter min mening var det i de gratis netværk, at folk møder op med den største villighed til også at dele ud af egne erfaringer og hjælpe andre. Derimod har jeg set flere eksempler på, at betalingsnetværk ofte går hen og bliver kedelige foredragsklubber, hvor kun dagens oplægsholder siger noget.

Karriereklubben: sparring, hjælp og headhuntere

Jeg valgte at se Tatarklubben an, fordi den bl.a. havde et spændende tilbud til jobsøgende, jeg ikke havde set magen til andre steder: Karriereklubben. Hvis du er premiummedlem af Tatarklubben og er jobsøgende, er der den første tirsdag i hver måned et gratis arrangement af 5 timers varighed. De er oftest struktureret således, at man mødes over frokost, hører nyt om hvordan deltagerne hver især tackler deres jobsøgning, og så følger der en workshop med eksterne eksperter – det kunne fx være om stressbelastningen ved at være arbejdsløs. Dagen rundes af med et besøg hos et headhunterbureau, hvor alle deltagerne får personlig sparring og hjælp til deres videre jobjagt. Og det er altså et nyt headhunterbureau hver måned!

De små detaljer, der får en afgørende betydning

Efter mit første møde i Karriereklubben var jeg hooked. Efter at være blevet konfronteret med det håbløse A-kasse og Jobcenter-system, var det simpelthen så forfriskende at møde ligesindede, ressourcestærke, handlekraftige og hjælpsomme mennesker i samme situation som en selv! Jeg gik opløftet og inspireret hjem fra mit første møde med blokken fuld af ideer til forbedringer til mit CV, optimering af min Linkedin-profil og hvordan jeg fremover skulle strukturere min jobjagt!

En af de vigtige detaljer var, at jeg ændrede min Linkedin-profils overskrift til “looking for new challenges”. Hvor jeg før havde skammet mig en smule over arbejdsløsheden, fandt jeg i Karriereklubben en ny ro og en positiv tilgang til, at nu måtte jeg få det bedste ud af det. Det satte gang i en hel bølge af positive forandringer, men det skulle senere vise sig, at denne ene lille detalje skulle blive afgørende!

En måned senere blev jeg nemlig kontaktet af NCC Construction, der var på udkig efter en ny medarbejder til at håndtere pressekontakten. De var faldet over min Linkedin-profil og havde bidt mærke i, at jeg havde signaleret, at jeg var klar til at prøve noget nyt. Det ledte til nogle spændende samtaler, og i går takkede jeg så ja til mit nye drømmejob hos NCC Construction, hvor jeg starter på fredag! 🙂

Tatarklubben er et anderledes netværk

Hvis jeg skal forsøge at beskrive, hvorfor Tatarklubben – for mig – er pengene værd, så har Karriereklubben jo i de seneste måneder været et fantastisk aktiv. Men klubbens øvrige aktiviteter og arrangementer har også overrasket mig positivt. Det er networking, hvor der også er god mad og drikke og derfor socializing på en afslappet måde.

Der er bedre tid til at lære hinanden at kende end til de noget kortere erfa-netværk møder, jeg selv er med til at arrangere. Og så har jeg også oplevet, at det er et netværk, hvor medlemmerne er ivrige efter at bruge hinanden – gøre forretninger med hinanden – og inddrager hinanden i udenoms aktiviteter. Jeg er fx netop blevet inviteret med i et advisory board, som tegner til at have et rigtig spændende potentiale på en masse områder og med mennesker, jeg ellers ikke ville træffe.

Hvis du tror, at Tatarklubben kunne være noget for dig, så tag en snak med Claus og hils gerne fra mig!

Disclaimer: Nu siger Markedsføringsloven ganske vist kun, at man skal oplyse, hvis der er givet modydelser for et blogindlæg, men jeg vil alligevel gerne understrege, hvis nogen skulle være i tvivl, at der ikke er givet nogen modydelser fra Tatarklubben eller Claus for dette indlæg. Det er en anbefaling, jeg har lyst til at give og kan stå inde for 🙂

Reklamer

10 Responses to Tatarklubben hjalp mig til at få drømmejobbet

 1. Klingenberg siger:

  Tillykke Jesper – Mr NCC fristes jeg til at skrive. :O) Herligt at se, at netværket har fungeret. Alt godt – og rigtig meget held og lykke fremover!

 2. Jesper siger:

  Tak Nicolai! Og jeg hører, at vi nok ses på travbanen? Det glæder jeg mig til!

  🙂 Jesper

 3. Hej Jesper

  Det er et fantastisk koncept Tatarklubben der har, dette har jeg heller ikke set tidligere. Genial ide med at komme rundt til headhunter virksomhederne, det kan på ingen måde sammenlignes med et jobcenter.

  Det handler om at skille sig ud fra mængden, og dette har du formået.
  Endnu en gang tillykke med jobbet.

  Torben

  • Jesper siger:

   Tusind tak Torben – og tak for din støtte undervejs i den lange jagt!

   Det er bestemt et unikt tiltag med headhunterne, Claus har sat op, men det er også værd at fremhæve de månedlige workshops. At få to times direkte diskussion af fx gode og dårlige CV’er med en professionel coach kan virkelig gøre en forskel både på ens humør og lyst til at gå videre men også på kvaliteten af ens papirer!

 4. Karen siger:

  Flot! Tillykke, Jesper!

 5. Anna Brill Jørgensen siger:

  Tillykke med det nye job! Og tak for spændende indlæg om, hvordan man på en ny måde kan tackle jobsøgningsprocessen.

 6. […] med over 500 medlemmer fra marketings- og kommunikationsbranchen i Danmark. Læs mere her, og hør hvordan Tatarklubben gør en […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: