Politiken: Ikke vores url om Malou Aamund

Eftermiddagens morsomme historie om Politikens uheldige url til en artikel om Malou Aamund har netop taget en sær drejning, da Ekstra Bladet for kort tid siden beklagede, at avisen var “hoppet på et fupnummer”.

I artiklen “Falskt avis-link: Malou boller skatteyderne” forklarer Ekstra Bladet, hvordan man (ligesom undertegnede) var faldet over den komiske url og troede, at det var en fejl på Politikens redaktion, der var årsagen.

Men i Ekstra Bladets artikel forklarer Politikens net-nyhedschef Christian Lindhardt til ekstrabladet.dk:

“Det er en teknisk ting. Det kunne vores journalister aldrig finde på at gøre”. Artiklen fortsætter:  

Det falske link stammer angiveligt fra twitter, hvor det første gang optrådte onsdag formiddag – og førte direkte til artiklen på politiken.dk. Her hed artiklens rubrik hed pænt og artigt ‘Malou Aamund kan tjene lille million på forsinket exit’. Men kiggede læseren op i url’en – altså artiklens adresse – stod der det sjofle link. Det var bare ikke politiken selv, der havde kaldt artiklen dét.

Nu er jeg bestemt ikke Twitter ekspert, men det forekommer mig noget sært, at ‘nogen’ på Twitter skulle kunne influere, hvad der står på Politikens site. Men mon ikke der kommer en lidt mere forståelig forklaring fra Politiken senere?

2 Responses to Politiken: Ikke vores url om Malou Aamund

  1. Claus siger:

    Det er ikke spor indviklet. Politikens website bruger ikke urlen efter side-IDet til noget, så man kan skrive hvad man har lyst til, som f.eks. her: http://politiken.dk/politik/ECE1158811/maanen-er-lavet-af-groen-ost/

  2. Jesper siger:

    Tak Claus – det fandt jeg med Twitter-communitiets hjælp også ud af 🙂

    Afslutningen på historien:

    Politiken offer for url-spøg – nemt at videresende redigerede url’er

Skriv en kommentar