Start din egen indsamling til Støt Brysterne

Da jeg loggede på Facebook i dag, blev jeg overrasket over at se, at min veninde forfatteren Charlotte Haase har startet sin egen indsamling til fordel for Kræftens Bekæmpelses Støt Brysterne kampagne. Det vidste jeg slet ikke, at man kunne.

Jeg er dog ikke sikker på, hvor stor en nyhed selve det teknologiske tiltag er, for kampagnen har vist kørt et stykke tid. Men det var Charlottes prisværdige initiativ, der fik mig til at få øjnene op for kampagnen og straks donere til den gode sag.

Som en interessant feature har Kræftens Bekæmpelse valgt at indsætte et link, når man opretter sin egen indsamling eller besøger en andens, der fører direkte til Facebook. Her kan man så sende nyheden om indsamlingen til Facebook-vennerne eller poste et nyhedslink i sin egen feed – som ses af vennerne.

Endelig et alternativ til ligegyldige ‘causes’

Noget af det første, jeg blev inviteret til, da jeg for godt et år siden kom på Facebook første gang, var causes. Venner og bekendte stod lige som jeg selv i kø for at sende hinanden tonsvis af invitationer til hver eneste velgørende, velmenende, velargumenterende og vel også vel fortjenende gode sag i verden – og også en del knapt så noble formål.

Her et år senere er min status så:

Your Impact

Jesper Andersen

 • 13 recruits
 • $0 donated
 • $0 raised

See Your Full Impact

Ikke ligefrem imponerende. Jeg støtter – på papiret – alt fra mikrolån i Afrika, økologi og Læger uden Grænser til HIV/AIDS forskning, fattigdomsbekæmpelse og Verdensnaturfonden. I et helt år har jeg smykket min profil med alle de politisk korrekte holdninger og synspunkter, for “jeg er jo et godt menneske”. Det er bare ikke liiige blevet til ret meget mere end det (bevares, jeg investerer faktisk i MyC4 for sjov og giver til landsindsamlingerne, men det er ikke Facebooks fortjeneste).

Kræftens Bekæmpelse har fat i det rigtige

Mens jeg sidder her og skriver, går det langsomt op for mig, hvorfor Charlottes indsamling havde en helt anden effekt på mig end de mange uforpligtende causes, jeg så halvhjertet støtter. Det er en kombination af flere ting. For det første er Charlotte afsender af et meget personligt budskab, som pludselig får mig til at føle, at jeg har kræften tæt inde på livet. For det andet var det med Charlottes personlige indsamling muligt at føle, at jeg var med til at gøre en forskel for at nå et opnåeligt mål. Charlotte har sat et mål på 3000 kroner og med bare to bidrag er hun over 10 % af vejen. For det tredje foregik donationen over et betalingssystem, jeg har tillid til (jeg blev dog snydt for en kvittering) – ikke over et ukendt system på Facebook.

Kendte laver egne indsamlinger

Flere kendte støtter brysterne som det fremgår af siden. I spidsen over personlige indsamlinger ligger Flemming Østergaard, som også tidligere har hjulpet den gode sag. Hvis du er blevet nysgerrig, så gå ind på http://www.stoetbrysterne.dk/default.aspx, hvor du enten kan donere til en eksisterende indsamling eller lave din egen. Her kan du også læse meget mere om kampen mod brystkræft.

Tak.

Reklamer

3 Responses to Start din egen indsamling til Støt Brysterne

 1. Jesper siger:

  Se i øvrigt dette klip fra DR Update om Kræftens Bekæmpelses brug af Facebook: http://www.dr.dk/Forms/Published/PlaylistGen.aspx?qid=780515&bitrate=medium

 2. Charlotte siger:

  Hej Jesper

  Tusinde tak for støtten til en god sag! 🙂

 3. En fantastisk sag at støtte. Vi er naturligvis også gået ind i kampen – med hovedparten af vores kunder værende kvinder mener vi at kunne gøre en forskel.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: