SuperBrugsen avler goodwill med økologisk landbrugsstøtte

Min gamle sambo fik mig i sin tid omvendt til økologi af praktiske årsager (vi delte køleskab), men sidenhen er jeg begyndt at interessere mig mere og mere for økologi, sundhed og madvarer, fordi det går op for mig, hvor omfattende problemerne med sprøjtemidler og unødige tilsætningsstoffer er. Men det er en anden snak. Egentlig ville jeg bare henlede din opmærksomhed på dette tiltag fra SuperBrugsen. De gentager i morgen sidste års PR-succes med at donere en dags overskud fra salg af økologi til omlægning af landbrug til økologisk drift. Sidste år fik SuperBrugsen massiv positiv omtale for initiativet – mon ikke det gentager sig i år?

STEM PÅ ØKOLOGI MED DIN INDKØBSVOGN
Hver gang man køber økologi, stemmer man for bedre natur, mere dyrevelfærd og sundere produkter. Men onsdag den 14. maj tæller stemmen ekstra meget. Denne dag giver SuperBrugsen nemlig hele sit overskud fra salget økologiske varer til Økologisk Landsforenings arbejde med at få danske landbrug lagt om til økologi og sikre økologiske råvarer fremover.Sidste år donerede SuperBrugsen også overskuddet fra én dags økologisalg, og det virkede: Forbrugerne bakkede op, og SuperBrugsens donation fik 21 landbrug og 2297 hektar lagt om til økologi (det svarer til 3350 fodboldbaner), til glæde for miljø, dyrevelfærd og for alle dem, der gerne ville se flere økologiske varer i butikkerne.

Pengene går ubeskåret til ”omlægningstjek”, hvor økologikonsulenter sammen med landmanden gennemgår gården fra A til Z. Niels Kristensen, mælkeproducent tæt på Lemvig, fik sidste år lavet et omlægningstjek:

”Jeg havde haft tanker om økologi som en mulighed engang i fremtiden, men det var ikke noget, der pressede sig på. Da tjekket var en gratis mulighed, havde vi ingenting at tabe, og det var uforpligtende. Det gjorde det meget nemmere at prøve. Vi fik en grundig gennemgang af gården, og konsulenterne var åbne både om fordelene og ulemperne ved økologi på vores gård. Vi fik også gode fifs til at tackle det og komme i gang. Så vi blev faktisk klædt godt på til at tage den store beslutning,” siger Niels Kristensen, der efterfølgende valgte at lægge driften om til økologi.SuperBrugsen spillede i 1993 en central rolle i det første gennembrud for økologi, da kæden satte priserne på økologisk mælk ned.

“Vi har været med til at drive økologien frem fra den spæde start. Nu vil vi gerne sikre økologiens videre udvikling, så vi også kan give vores kunder mulighed for at vælge lækre, danske, økologiske råvarer fremover. Vi er overbevidste om, at økologien bliver ved med at vokse. Derfor har vi brug for flere økologiske råvarer,” siger foodchef Mette Maix fra SuperBrugsen.Køb derfor økologi i SuperBrugsen den 14. maj og vær med til sikre danske, økologiske råvarer for fremtiden. For at få mere at vide om økologi, klik ind på www.okologi.dk.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: