Urban skræmmer Facebook brugere

Hackere angriber DIG på Facebook” står der på forsiden af Urban i dag. Det lyder jo alvorligt, og det er det på sin vis også, for artiklen på side fire fortæller om, hvordan hackere kigger med på vores Facebook profiler.  Via de oplysninger, vi lægger frem, gætter de sig så til vores passwords til Netbank eller opstiller falske netbutikker, som vi afgiver vores kontooplysninger til, så vi mister alle vores penge. Bekymrende udvikling.

Men helt ærligt, Urban! Hvad blev der lige af afbalanceret journalistik? 123 tilfælde af hackede netbankkonti i Danmark på 18 måneder (og det er slet ikke dokumenteret, at Facebook spillede en rolle i nogle af tilfældene) retfærdiggør ikke fire centimeter høje bogstaver på forsiden af avisen! Hvor mange 10.000 danske brugere er det, Facebook har? Opvejet mod 7 hackerangreb om måneden? Tillad mig at tvivle på, at jeg bliver det næste offer.

Selvfølgelig skal journalister skrive om farerne ved at færdes på Internettet. Det er med til at skærpe udbydernes incitament til at øge deres sikkerhed, og forbrugernes viden om forskellige risici. Men jeg savner noget proportionalitet. Her er Urban gået de kulørte ugeblades vej og har (i dette eksempel) ofret journalistisk integritet for en forside, der er chockerende nok til at potentielle læsere snupper avisen med fra standen ved S-toget. Skam jer, Urban!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: